PROJEKTER / Design info / Oversigt Design / Sungarden

Sungarden

Ideen til havedesignet Sungarden, er udsprunget af en tanke om hvordan man kunne forskønne sin have med noget unikt men samtidig også noget der kunne opfylde en række funktionsmæssige krav.
Først og fremmest er vi i Esbjerg hvor vi er tæt kystlinjen og det blæser en del i det flade landskab.Derfor var ønsket om at skabe noget læ i haven hvor man kan være ugeneret og nyde solen.

Dernæst var det et ønske at kunne det skabe noget socialt hygge ved at have et bål- & grillsted, som også har behov for læ så aske og røg ikke flyver rundt over alt.

Udseendet var også vigtigt at holde i naturmaterialer så et så stort et element faldt naturligt inden i haven året rundt.
Resultatet blev en kombination af bålsted og solgård, i et todelt niveau.

Opbygningen er udført i kraftigt råt armerings net fyldt med mørk norsk granit og en bund med lys grå Portugisisk chaussesten.

Som prikken over i´et, har gabionen en kerne af god sort muld, således at toppen af gabionen er beplantet med diverse krydderurter lige til klippe af og komme på grillen.
Herudover er der plantet jordbær og velduftende lavendel som nydes til langt ud på sommeraften, hvor de mørke granitsten langsomt afgiver varmen der optaget gennem dagens sol.

Fakta

Opført 2010

Ring for pris 
Arkitekfirmaet Plysen Design | Tarp Byvej 6 d, 6715 Esbjerg N - DK | Tlf.: 25341610