PROJEKTER / Privatbolig info / Oversigt privatboliger / Villa Steffensen

Villa Steffensen i Alslev

Tanken bag projektet har været at trække lyset gennem midterkernen i husets hjerterum, som er husets opholdsrum. Midterkernen består af en stor hall med god plads og højt til loftet med vinduespartier fra gulv til loft, der bringer lyset ind i huset og videre ind til køkkenet på den anden side af skabsvæggen. Køkkenet består af mange indbygningsskabe og en stor vaske-ø med siddepladser. Udover lyset fra hallen er der 4 ovenlysvinduer og sidelys fra vinduespartier mod øst og vest, hvor der er adgang til to terrasser. For at adskille spisepladsen fra stuen er der en bred muret skorsten med en pejseindsats, som vender mod stuen. Stuen er lys og venlig, da sollyset har adgang fra tre sider.

Husets udformning har gjort det muligt at etablere terrasser på tre sider af stuen/alrummet, østside som giver morgensolen, sydsiden hvor solen står højest på himlen i dagtimerne og vestsiden, hvor man kan nyde aftensolen. For at give mulighed for skygge er der i stuen mod syd en overdækket terrasse med så højt til loftet, at det tillader lyset at trænge ind og give en god udsigt til haven.

Villaen er opdelt med en voksenafdeling og en børneafdeling. I voksenafdelingen er et walk in closet, som også fungerer som mellemgang mellem soveværelset og et stort badeværelse. Det giver husets gæster mulighed for at benytte det store badeværelse uden at skulle gennem soveværelset. I samme side af huset er der også en lille gang, som fører til et gæsteværelse og et stort kontor. I den modsatte side er igen en lille gang, som fører til 2 store børneværelser med hems, et gæstetoilet, et stort bryggers og et viktualierum. Der er adgang fra bryggers til den store garage, hvor der er plads til to biler. Bagerst er et redskabsrum, hvor der er adgang til et overdækket areal til renovation.

Fakta

200 m² bolig i ét plan
70 m² integreret dobbelt garage
Beliggenhed: Alslev ved Varde
Opført i 2008

Bygherre: Trine & Svend Steffensen
Arkitekt: Plysen Design ApS 

Arkitekfirmaet Plysen Design | Tarp Byvej 6 d, 6715 Esbjerg N - DK | Tlf.: 25341610