Villa Matzen

Huset som er beliggende i Agerskov er tilpasset det landlige miljø i bondehusstil med halvvalm, udhæng og krydssprossede vinduer. Huset er opført i ét plan på 223 m² med en sammenbygget garage på 145 m². Grundarealet er på 7638 m². Bygherrerne er et ældre ægtepar, som kommer fra et stort landbrug og havde et ønske om at ”bevare” den samme stil.

Huset rummer en entré, hvor der udvendigt er et overdækket areal. Derfra er der adgang til en stor vinkelstue og en lille mellemgang, et stort badeværelse, soveværelse med skabsplads og et værelse. Fra stuen er der også adgang til en spisestue og et køkken/alrum. Igen en lille mellemgang med skabsplads, hvor der er adgang til et bryggers, værelse og et gæstetoilet med bad. Fra mellemgangen er der også adgang til garagen, som består af et viktualierum, værksted/depot og der plads til to biler, cykler m.m. i selve garagen.

For at adskille stuehuset fra udhuset er stuehuset opført med krydssprossede vinduer af træ, og længen, som udgør udhuset, er opført med buede staldvinduer med rammer i stål.

Fakta

Opført:           2008
Størrelse:        223 m² bolig + 145 m² garage
Beliggenhed:   Agerskov

Bygherre: Dora & Gunnar Holm
Arkitekt: Plysen Design ApS 

Entreprenør: Matzen Byg 

Arkitekfirmaet Plysen Design | Tarp Byvej 6 d, 6715 Esbjerg N - DK | Tlf.: 25341610